2024 bliver på mange måder skelsættende. Fra følelsen af at være blevet omstillet og sat på pause af noget udefrakommende i en tid med kriser, vil vi i 2024 møde en forbruger, som er klar til at arbejde sig ud af krisernes skygge.

En forbruger, der tager kontrol over de ting i hverdagen, som vi hver især har indflydelse på. En forbruger der finder en vej gennem livet, som harmonerer med, hvad vi som individer synes er vigtigt.
Forbrugeren bevæger sig kompromisløst og handlingsorienteret gennem tilværelsen og sætter værdibaserede aftryk. De faste rutiner bliver gen­tænkt, og værdier og holdninger bliver tydelige. Samtidig skeler vi til nostalgien og til tidligere tider, som vi forbinder med noget trygt, godt og harmonisk.

I forhold til krukker, vaser og generel styling kommer vi både til at se nytænkt design, som stikker ud og har kant, og design med strejf af nostalgi og vintage. I planteuniverset ser vi de store, brede blade vende tilbage, samtidig med at vi fascineres af alt det smukke, som naturen har at byde på.

Sæsonens farver, materialer & design

I 2024 kommer der for alvor farver på tilværelsen. Vi ser pastelfarverne få liv og lethed, samtidig med at den meget kraftfulde palet med de mættede farver får mere og mere taletid.
Det er især de varme farver, som vi ser i den generelle blomster- og plantetrend, hvor forskellige brændte røde, orange og violette paletter bliver dominerende.

Og så kommer vi til at se interessante retroinspirerede kombinationer af farver, som vi ikke har set længe. Vi ser miks med hvid og orange, men også forskellige miks med de farvestrålende farver, især orange, blå, gul og pink.

Find mere planteinspiration i pej greenery 2024

Trendrapporten ‘pej greenery’ er udgivet af pej gruppen i juni 2023, og den beskriver fem forskellige trendtemaer til 2024. Hvert tema har billeder, farvereferencer og farvekombinationer, der kan omsættes til produktudvikling og markedsføring.

Du kan købe rapporten på trendstore.dk.

Læs mere om pej greenery 2024