Fra trends til strategisk indsigt

Markeds- og målgruppeanalyse

Styrk din virksomhed med en markeds- og målgruppeanalyse skræddersyet til dit behov

pej gruppen tilbyder i samarbejde med Noehow en markeds- og målgruppeanalyse med perspektivering i relation til tidsånd, trends og forbrugeradfærd.

I en stadig skiftende og konkurrencepræget forretningsverden, hvor forbrugeren konstant reagerer i forhold til tidsånden, er det afgørende, at din virksomhed har et klart og præcist billede af jeres markeder og målgrupper.

En markeds- og målgruppeanalyse kan hjælpe jer med at få en klar forståelse af jeres kunders behov og præferencer, identificere nye muligheder på markedet, styrke jeres konkurrenceposition, reducere risici og træffe velinformerede beslutninger. Analysen kan således være en uvurderlig vejledning til virksomhedens strategiske retning.

Hvorfor er en markeds- og målgruppeanalyse afgørende for enhver virksomhed, der ønsker at bevæge sig fremad i en dynamisk forretningsverden? Og hvorfor giver det mening at kombinere den med trend- og forbrugerforståelse?

Forståelse af jeres kunder

En analyse identificerer målgrupper og giver indsigt i kundernes behov, ønsker og adfærdsmønstre. Dette gør det muligt at tilpasse produkter og services efter deres præferencer og dermed øge kundetilfredsheden.

Reducering af risici

Ved at opnå en omfattende forståelse af markedet og målgruppen er I i stand til at træffe velinformerede beslutninger om virksomhedens strategi. Det ikke kun minimerer risikoen for fejltagelser og fiaskoer, men øger også chancerne for succes.

Muligheder og trusler

En grundig analyse af markedet og målgruppen kan afsløre nye muligheder og potentielle trusler. Dette giver jer mulighed for at tilpasse jeres strategier og handle proaktivt i forhold til ændringer i markedet. 

Effektiv markedsføring

Med kendskab til målgruppens demografi, interesser og købs- og medieadfærd, kan I målrette jeres markedsføringsstrategier mere præcist.  

Styrkelse af konkurrenceevnen

En analyse giver jer en konkurrencefordel ved at muliggøre hurtigere og mere præcis tilpasning til markedets ændringer og kundernes behov.

Om I arbejder med interiør, mode, fødevarer eller noget helt andet, så kan vi lave markeds- og målgruppeanalyser til jer. Læs hvordan vi har arbejdet sammen med henholdsvis Eva Solo, DFDS, Ældre Sagen og SuperBrugsen Auning for at styrke deres forretning.

Læs vores cases

Analyser til en bred vifte af brancher

Boligindretning
Beklædning
Møbler
Interiør
Køkken
Sko
Smykker
Ferie og rejser
Fødevarer/dagligvarer
Sport
Medier

Ved køb af en dybdegående markeds- og målgruppeanalyse, får I helt specifikt

Et opstartsmøde på 1 time, hvor vi dykker ned i jeres specifikke udfordringer og mål.

Dataindsamling og analyse, der hjælper jer med at identificere muligheder og minimere risici.

En markeds- og målgrupperapport, der præsenterer målgruppens ønsker og behov på en klar og forståelig måde.

En perspektivering i relation til tidsånd, trends og forbrugeradfærd med henblik på at kortlægge forventet fremtidig udvikling.

En 2-timers gennemgang af rapporten (leveret i PowerPoint-format), hvor vores eksperter fra pej gruppen og Noehow guider jer gennem de vigtigste fund og konklusioner.

Pris fra DKK

25.000,-

Pris er ekskl. moms. og gebyrer

Bemærk venligst, at vores analyser og anbefalinger blandt andet laves på baggrund af seneste data fra Indeks Danmark Gallup. Disse data er indsamlet fra de virksomheder og brands, der er registreret hos dem. Vores analyse er derfor afhængig af tilgængeligheden af relevant information fra denne kilde.

Casebeskrivelser

Eva Solo, en toneangivende virksomhed inden for køkkenudstyr og interiør, søgte en markeds- og målgruppeanalyse som baggrund til at kunne styrke deres kommunikationsstrategi.

pej gruppen og Noehow gennemførte en analyse, der inkluderede identifikation af fire målgrupper, evaluering af kendskabet til Eva Solo og konkurrerende brands, samt en vurdering af virksomhedens positionering i markedet. Formålet var at danne grundlag for præcise anbefalinger vedrørende kommunikationsplatforme og strategier, der ville optimere brandets synlighed og appellere til de rette kunder.

DFDS (Det Forenede Dampskibs-Selskab) ønskede en analyse af deres marked og målgrupper for at kunne styrke deres position i markedet. Noehow og pej gruppen identificerede nøglemålgrupper og analyserede deres kendskab til DFDS, inklusive brugs- og overvejelsesmønstre baseret på demografi, livsstil og livsfase. Ved at undersøge målgruppens interesser og holdninger kunne vi skræddersy anbefalinger til nye initiativer. Analyse af konkurrenter og markedets dynamik gav indsigt i DFDS’ positionering og muligheder for differentiering.

“Workshoppen, afholdt af jer, var meget inspirerende. Den gav et ualmindeligt godt indblik i tidsånd og trends inden for de segmenter, der er vigtigst for os. At det så blev leveret på en skarp og morsom måde, gjorde det jo ikke mindre engagerende. Det var også super, at der kom konkrete værktøjer på bordet. Alt for tit bliver sådanne indlæg overordnede og med lidt ‘fluffy’ input, men her kom der konkrete tiltag og værktøjer at køre videre med.”
Head of route Marketing DFDS, Jette Vestergaard.

Ældre Sagen, fokuseret på seniorers velfærd, ønskede bedre forståelse af medlemmernes forskellige livsfaser for at tilpasse tilbudene.

pej gruppen og Noehow identificerede nøglelivsfaser, vurderede relevansen af eksisterende tilbud og foreslog justeringer af kommunikationen ud fra data om seniorernes adfærd, behov og ønsker. Analysen anbefalede en strukturændring, herunder fjernelse af forældede tilbud og tilføjelse af nye, samt tilpasset kommunikation til forskellige målgrupper for at sikre relevans og engagement.

SuperBrugsen i Auning ønskede indsigt i lokalområdets målgrupper, demografisk udvikling og livsfaser for at styrke sin positionering og udvikle målrettede handlingsplaner.

Analysen omfattede målgruppeanalyse ud fra flere vinkler (livsfaser, generationer, segmenteringsmodeller) samt en grundig markeds- og konkurrentanalyse. Fundene førte til detaljerede målgruppebeskrivelser og strategiske planer for fremtidige initiativer, der sikrer tilpasning til kundebasens behov og forbedring af markedspositionen.

“Som strategifacilitator over to eftermiddage var Louise eminent. Louise fik hele bestyrelsen aktiveret og hevet det bedste ud af os alle. Analyser, viden og strategi på højt plan – men i øjenhøjde. Fem stjerner herfra!”
– Ulrik Torp Kvistgaard, Bestyrelsesformand SuperBrugsen Auning

pej gruppen – scandinavian trend institute

pej gruppen har i næsten 50 år arbejdet med analyse af tidsånd, trends og forbrugeradfærd i livstilsbranchen, og har således oparbejdet en stor indsigt heri. Det giver et enestående grundlag for at forstå målgruppers nuværende og fremtidige ønsker og behov. Med pej gruppens CEO, Louise Byg Kongsholms ekspertise som fundament i vores analyseproces, kan du være sikker på, at vores analyser udføres med den højeste grad af indsigt og professionalisme. For at kvantificere trends, forbrugeradfærd og livsfaser har pej gruppen i flere år samarbejdet med Noehow. 

Dorthe Noe, grundlæggeren af Noehow, er en erfaren målgruppespecialist med over 30 års ekspertise inden for segmenterings- og målgruppemetoder. Hendes omfattende erfaring har givet hende en dybdegående forståelse for forretnings- og markedsdynamikken på tværs af forskellige brancher. Med fokus på analyse af adfærd, værdier, vaner, handlemønstre, holdninger og præferencer, bringer hun værdifuld indsigt og ekspertise til vores analyser

Kunne du tænke dig at høre mere?

Vi tager gerne en uforpligtende snak med dig om dine behov. Udfyld formularen, så vender vi tilbage til dig eller kontakt os direkte på [email protected] eller (+45) 9711 8900.

Dit navn(Påkrævet)
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.