Erhvervsakademi Aarhus + pej gruppen

Diplomforløb

Trends i praksis

Book din plads
Opstartsdatoer
København 11.01.24
Herning/Aarhus 09.04.24

Lær hvordan du hele tiden er et skridt foran forbrugerne

Trends sælger, engagerer, mobiliserer, skaber, udfordrer og forandrer. Trends påvirker alt omkring os. Det vi køber, bruger og anbefaler. De jobs vi vælger. Måden vi bor på. Der hvor vi rejser hen, og de valg vi træffer hver dag.

Hvor kom det lige fra?”. Sådan oplever vi ofte, at en trend har overhalet os, og forbrugerne pludselig løber i samme retning efter noget nyt og spændende. Trends er hovedingrediensen i succes, og der er meget at vinde ved at lære at se trends før alle andre og vide, hvor forbrugerne vil løbe hen i morgen.

Om forløbet

På dette forløb uddannes du i at arbejde med trends i praksis. Du trænes i at bruge de rigtige metoder og se trends før alle andre. Du får effektive værktøjer til at indsamle og prioritere i den nye viden og omsætte til handling. Du får et sprog til at kunne formidle og kommunikere trends. Og vigtigst af alt, så får du de afgørende kompetencer til at formulere og igangsætte værdifulde indsatser med afsæt i de spottede trends.

Dette diplomforløb er et samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus og pej gruppen.

Diplomforløbet giver 5 ECTS point. Se adgangskrav og muligheder for tilskud her >


Du får svar på følgende

Trendanatomi – hvornår ved du, at der er tale om en trend og ikke blot en døgnflue?

Trendtyper – hvad er en gigatrend, megatrend og mikrotrend?

Hvordan opstår og spredes trends, og hvilken effekt har de i forskellige brancher?

Hvorfor er tidsåndsforståelse et grundlag for arbejdet med trends?

Hvilke styrker og svagheder er der ved gængse metoder til dataindsamling, databehandling analyser, scenarieudarbejdelse mv.?

Hvilke grundlæggende færdigheder og redskaber kan bringes til anvendelse?

Hvilke processer og metoder benyttes til indsamling, oversættelse og formidling af trends til resten af organisationen?


Forløbet henvender sig til dig, der

arbejder med branding, marketing, kunderejser, innovation, produktudvikling, design, salg, service eller blot er interesseret i at vide mere om trends

har behov for at tilegne dig et sæt færdigheder og metoder, der giver mening i arbejdet med trends – både på strategisk og daglig basis

vil skabe en mere smidig og forandringsparat kultur i virksomheden, afdelingen eller teamet

ønsker at styrke modet til at tage de første vigtige skridt til en succesfuld forandring


Hvem deltager?

Her kan du se et uddrag af de forskellige deltagere der har været igennem forløbet.

 • Marketingchef i køkkenfirma
 • Selvstændig interiørdesigner
 • Sognepræst
 • Kommunikationsansvarlig i fagforening
 • Emballagekonceptudvikler
 • Indkøbschef for boligkæde
 • Underviser fra designskole
 • Forretningsudviklingschef
 • Kreativ direktør i modefirma
 • Instore-designer i stor kæde
 • Stylist i stormagasin
 • Visuel formidler i reklamebranchen
 • SoMe-ansvarlig på universitet
 • Projektleder i fødevarebranchen
 • Butiksejer med livsstilsprodukter
 • Brand manager i modevirksomhed
 • Kategoriansvarlig i supermarkedskæde
 • Markedsanalytiker i reklamebureau
 • Art director i mediebranchen
 • Leder af non-profit-organisation
 • Markedsdirektør i rekrutteringsbureau
 • HR-ansvarlig i stor organisation

Undervisere

Fremtidsforsker Louise Byg Kongsholm

Louise Byg Kongsholm

Louise Byg Kongsholm er pej gruppens ejer, administrerende direktør, chefredaktør, konsulent og trendforsker. Hun står blandt andet bag pej gruppens bogudgivelser ’Trendsociologi’, ’Cross Channel 1 + 2”, ‘Total Ret@il’ og ‘Fra vugge til krukke’  samt seneste udgivelse ‘Retail Mega Mag #1’ samt ‘Retail Mega Mag #2’ fra april 2023.

Hun er desuden chefredaktør på TID & tendenser, 365DESIGN, TØJ – Fashion  & Business Trends, og hun skriver i en række eksterne magasiner, holder foredrag i både Danmark og Norge og citeres ofte i pressen som trendforsker med speciale i trends, forbrugeradfærd, detailhandel, mode og interiør samt fødevarer.

Jill Hawkins

Jill Hawkins

Jill is ‘The Future Thief’, a British futurist based in Denmark specialising in creativity and identity.

She explores and anticipates these shifts amongst different cultures and generations around the world, helping global brands make a positive difference by designing for the worlds of their future consumers.

Jill will be guest lecturer on all courses (Herning/Aarhus and Copenhagen) and provides a 2 hour online presentation on trend research and her personal reflections on trends.

Sara Ingemann

Sara Ingemann har 15 års erfaring fra den danske mode- og designbranche, og hun har i mere end 10 år arbejdet med in-depth trend research, future insights, trendanalyser og konceptudvikling.

I 2012 startede hun Atelier Cph med Mandy Rep, og hun arbejder i dag for flere danske og udenlandske mode-, design- og livsstilsbrands.

I løbet af sin karriere har hun været tilknyttet flere trendbureauer, som Trend Union, Fashion Snoops og pej gruppen.

Sara underviser én dag på det hold, der kører i København.


Pris & materiale

Prisen for forløbet er:

14.995,-

Tilmeld dig nu

Prisen er ekskl. moms og inkluderer undervisning, fuld forplejning, undervisningsmateriale og eksamen.

Undervisningsmateriale:
Den første undervisningsdag får du udleveret bøger og undervisningsmaterialer. Vi anbefaler, at du medbringer din egen computer eller tablet til undervisningen.

Eksamen og certificering:
Forløbet afsluttes med en kort skriftlig synopsis og et mundtligt forsvar, typisk baseret på egen virksomhed. Forløbet ”Trends i praksis” er akkrediteret med 5 ECTS-point på diplomniveau.

Med i prisen på uddannelsen får du også:

Den ultimative grundbog. Teoretisk, metodisk og praktisk arbejde med trends (Værdi kr. 400,-).

Udkommer fem gange årligt (værdi kr. 3.100,-).

Afholdes to gange om året i Aarhus

Det siger deltagerne om forløbet

Birgit Torkildsby

Regional Color Marketing Manager
Jotun LADY

Trends i praksis er et givende og lærerikt diplomforløp, hvor deltakerne loses kyndig gjennom et omfangsrikt pensum av Louise Byg Kongsholm. Her får du innsikt i og kunnskap om, hvordan og hvorfor trender i alle ulike bransjer henger sammen med tiden vi lever i. Du lærer også, hvordan du kan spotte signaler tidlig, for å være beredt til å ta de rette valg, lansere de rette produkter og ikke minst holde styr på hvem som er din målgruppe, og hva målgruppen ønsker og forventer. Du lærer metodebruk og prosesser – håndfaste og konkrete for et (for mange) “svevende” felt som trendanalyse og trendforskning. Diplomforløpet anbefales på det sterkeste for alle som befatter seg med trender på en eller annen måte; jobber med produktutvikling, sortiment, markedsføring, strategi eller kommunikasjon for å nevne noe.

Anne Ryvang

Commercial Communications Lead
Schibsted

Forløbet Trends i Praksis har udvidet min horisont, og givet mig værdifulde indsigter og perspektiver til mit daglige arbejde. Min kildeliste til trendinspiration og -formidling er blevet mange fordoblet, og jeg er fyldt op på inspiration og motivation for at introducere trendindsigter til min organisation på nye og forbedrede måder. Jeg kan kun anbefale alle at dykke ned i trendsociologien som supplement til de mere traditionelle kommercielle værktøjer indenfor livsstil-, reklame og retailbranchen.

Karima Andersen​ Design Manager Lighting, Fritz Hansen ‑ Architect MAA

Karima Andersen

Design Manager Lighting
Fritz Hansen – Architect MAA

Diplomuddannelsen ’Trends i praksis’ har personligt givet mig kvalificerede værktøjer til at italesætte, eksemplificere og dermed argumentere for designfaglige beslutninger i mit daglige virke.
Jeg kan med andre ord, i hurtigere og højere grad, skære ind til essensen med et lingo, der bliver forstået og modtaget fordi budskabet tydeliggøres via teori knyttet til praksis.

Jeg oplever generelt en mere åben og lydhør respons omkring arbejdet med trends, hvilket var mit fokuserede mål fra start. På denne måde kan man vinkle, hvad man ønsker at få ud af forløbet, hvilket jeg synes er en styrke og gør uddannelsen relevant og brugbar.

Lene Nørgaard - Marketing- og eventchef

Lene Nørgaard

Marketing- og eventchef
Randers Storcenter

Ny, kort, intens og meget brugbar uddannelse, som giver et godt kick til at få struktureret og synliggjort arbejdet med tendenser. Åbner op for mere struktureret filosofi i den kreative branche. Giver god indsigt til forskellige redskaber og værktøjer for bearbejdning af tidens trends, spotte – og understøtte dem.

I forløbet kan der trækkes paralleller til din egen branche, så uddannelsen giver mening og kan straks overføres i dagligdagen. Anbefales til alle, som arbejder med beslutninger for fremtiden, uanset branche.

Line Marie Jørgensen

Line Marie Jørgensen

Projektkoordinator
MCH A/S - Formland

Jeg valgte at tage forløbet ‘Trends i praksis’ hos PEJ, fordi jeg altid har fundet det at forudsige trends interessant. Jeg har haft et utroligt lærerigt forløb, og jeg har fået mere med i rygsækken end jeg kunne have ønsket mig. Jeg er uddannet indenfor marketing og kommunikation, og jeg forventer at bruge den læring, jeg har opnået på forløbet, til at præcisere min kommunikation og de markedsføringsmaterialer, der skal udarbejdes til henholdsvis offline- og onlinemedier.

Når man kommer fra den kreative branche, hvor tingene går stærkt, er det rart at have fået nogle håndgribelige værktøjer, til at guide en på vej og til bruge i sit daglige arbejde. Udover et lærerigt forløb, hvor forståelsen for at trends er så meget mere end spådomme, møder man mange forskellige brancher på uddannelsen, og man får en unik mulighed for at netværke med mennesker, der kommer med mange forskellige baggrunde.

Helle Dollerup Lyngaa Wegeberg

Helle Dollerup Lyngaa Wegeberg

Art Director
Creative Circle

Jeg har gennem flere år arbejdet med trends, men nu er der kommet mere system i det. Jeg har fået værktøjerne til at gribe opgaverne anderledes an og trykprøve dem fra flere vinkler. Det skyldes bl.a. forståelsen for trendhierarkier og hvordan man kan arbejde med dem. At forstå hvorfra en trend opstår og bruge hierarkiet som et værktøj til planlægning og udformning af kommunikationen, så den bliver mere forståelig og håndgribelig for både én selv og modtageren.

Vi bruger det aktivt internt i vores virksomhed i vores arbejde med trends og formidling af dem og derudover også, når vores kunder efterspørger det. At kombinere uddannelsen med den erfaring og viden jeg havde i forvejen, har på mange måder klædt mig endnu bedre på til at udvikle både egen og kunders virksomhed.

Ann-Louise Grand Bjerrehuus

Senior Private Label Manager
Salling Group

I mit arbejde med blandt andet brandstrategi, emballagedesign og udvikling er det vigtigt at kende til de trends, der eksisterer og hvilket niveau de er på, da det også giver bedre forståelse for forbrugernes adfærd. Jeg valgte forløbet ’Trends i praksis’, da jeg havde brug for mere indsigt i, hvordan jeg kunne skabe øget forståelse for de tendenser, der rører sig samt, hvordan dette arbejde struktureres og bruges i praksis.

Forløbet har givet mig indblik i, hvordan trends og tendenser opstår og udvikler sig, samt hvordan disse vurderes og kan bruges på et mere praktisk niveau. De spændende foredragsholdere gav indsigt i deres arbejde med trends og tendenser til inspiration for min fremtidige trendforskning.

Forståelsen for trends er en vigtig vinkel at have med i sit arbejde, da det ikke er alting du kan læse i tal, men du behøver også forstå de små tendenser, der rører sig rundt i verdenen. Min kommercielle baggrund og trendarbejdet giver mig et stærkere fundament, når der skal træffes beslutninger i mit arbejde.

Mette Møllnitz

Head of Product & Design
Dencon

Hvor forbrugere løber hen, og hvilke trends der er vigtige at indfange i vores designs, kan ikke spottes ved at kigge ind i en krystalkugle, men er i stedet benhårdt arbejde.

At deltage i forløbet ‘Trends i praksis’ kommer til at ændre min designproces inden for møbeldesign væsentligt. Med den teoretiske viden, der undervises i, er jeg både blevet klogere på de ydre omstændigheder, som også spiller en vigtig rolle i, hvorfor trends opstår. Jeg har fået et sæt nye briller på til at kunne se og anskue verden meget mere objektivt end tidligere. At der rent faktisk findes metoder og værktøjer til trendspotting, gør det at spotte trends i praksis meget mere håndgribeligt og har ændret mit syn på, at det ikke kun er designafdelingen, som skal trendspotte. Fremover vil jeg inddrage samtlige afdelinger i vores virksomhed, specielt omkring indsamling af data i researchfasen.

Fremover vil researcharbejdet forud for et designbrief blive mere struktureret, og vigtigst af alt: Hold øjne og ører åbne altid og hele tiden for derefter at kunne gøre brug af de tillærte metoder og værktøjer til det videre analysearbejde af tendenser og vigtigst, få dem videreformidlet og arbejdet med i virksomheden for at gøre os stærke inden for feltet og samtidig kunne forsvare de valg, vi tager i designprocessen og udviklingen af nye produkter.

Forløbet burde være et obligatorisk fag for alle, der arbejder inden for produktudvikling.

Anna Sofie Bank Erbou

Faglærer
Hansenberg

Trends har altid været interessante for mig som tidligere designstuderende. En verden fyldt med impulser og signaler, der skal tolkes og handles på. Som underviser i den grafiske branche, hvor tingene forandrer sig hurtigt, er det vigtigt at holde sig opdateret på, hvad forbrugerne ønsker, og hvilke teknologier der vil påvirke vores arbejde. Men hvor finder man disse strømninger og trendbølger? Og hvordan indarbejder man dem i sin egen kontekst for at vurdere, hvilke der er værd at følge? Vi har længe søgt efter en praksis, der kunne tilføre værdi til vores arbejde som undervisere.

Diplommodulet ‘Trends i praksis’ har givet mig håndgribelige værktøjer til at arbejde med trends, ikke kun i min undervisning, men også på et organisatorisk niveau. Det handler om at holde øjne og ører åbne for signaler i samfundet og bruge disse værktøjer til at fange signalerne og konkretisere deres effekt. Undervisningen på modulet har været praksisnær, kort og intens, hvilket har passet perfekt til at kunne igangsætte nye tiltag på arbejdspladsen. Vores elever har allerede draget fordel af de nye værktøjer og fået nye indsigter til at løse komplekse opgaver. Jeg kan klart anbefale dette til ALLE, der arbejder med udvikling af både produkter og services.

Dato & lokation

København
Forår 2024

Modul 1
Torsdag d. 11. januar
København
Kl. 09.00 – 16.00


Modul 2
Mandag d. 22. januar
København
Kl. 09.00 – 16.00


Modul 3
Tirsdag d. 30. januar
København
Kl. 09.00 – 16.00


Modul 4
Fredag d. 9. februar
Online – fælles formiddag, individuel sparring eftermiddag
Kl. 09.00 – 15.00


Eksamen
Fredag d. 1. marts
København / online
30 minutter pr. studerende


TrendsLaters
Gratis netværksmøde
Dato følger senere


Lokation

Dansk Markedsføring
Bredgade 19 E, 2. sal.
1260 København K

Aarhus/Herning
Forår 2024

Modul 1
Tirsdag d. 9. april
Herning
Kl. 09.00 – 16.00


Modul 2
Tirsdag d. 16. april
Aarhus
Kl. 09.00 – 16.00


Modul 3
Onsdag d. 24. april
Herning
Kl. 09.00 – 15.00


Modul 4
Mandag d. 6. maj
Online – fælles formiddag, individuel sparring eftermiddag
Kl. 09.00 – 15.00


Eksamen
Fredag d. 24. maj
Aarhus
30 minutter pr. elev


TrendsLaters
Gratis netværksmøde
Dato følger senere


Lokation

Herning:
Strategihuset
pej gruppen
Bitsovvej 2
7400 Herning

Aarhus:
Erhvervsakademi Aarhus (Guldbygningen)
Ringvej Syd 104
8260 Viby J
(se lokale på skærmen ved indgangen)


Adgangskrav & tilskud

Optagelse:
For at blive optaget på et diplomforløb skal du have 2 års relevant videregående uddannelse samt 2 års relevant erhvervserfaring. Alternativt andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene.

Opfylder du ikke adgangskravene?
Du kan også blive optaget, hvis du har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der svarer til adgangskravene eller vurderes at have andre relevante kompetencer, der svarer til adgangskravene. Det afgør vi ved en individuel vurdering på baggrund af cv og motivation.

Fag og studieordning som forløbet taget afsæt i:

 • Studieordning i ”Den Merkantile Diplomuddannelse”
 • Fagbeskrivelse i ”Kundeindsiger, trends og tendenser”

Tilskudsmuligheder

 • Er din virksomhed medlem af en organisation tilknyttet en kompetencefond, kan du søge tilskud.
 • Hvis du er faglært eller ufaglært, kan du få søge omstillingsfonden til din uddannelse på akademi- og diplomniveau med op til 10.000 kr. årligt.

Har du spørgsmål til tilskudsmuligheder kan du ringe til Bettina Arndt, chefkonsulent hos Erhvervsakademi Aarhus på tlf: 7228 6178


Tilmelding

Har du spørgsmål til forløbet eller tilmeldingen så send en mail her →

1Deltageroplysninger
2Faktureringsoplysninger
 • Deltageroplysninger

Jill Hawkins

I believe that everyone needs to pay attention to trends, if they want to be relevant to the future. To be aware of them does not mean you have to follow them. It just means you will have a better idea of how the needs of your audience and the world they live in are changing, which will help your understanding of your place in it, and what you can offer to make their lives better. In my opinion, good trend forecasting is about spotting problems and helping to solve them.

– Jill Hawkins, Founder of 'The Future Thief' and keynote speaker at pej gruppen