pej gruppen + Detailforum

New retail day 2023

København 25.04.23
Aarhus 27.04.23

I år med flere muligheder for mængderabat!

New Retail Day 2023
- fokus på disturbance

Markedspladsen er i opbrud. På samme tid skal forbrugerne holde igen og handle. Holde igen på grund af inflation og en usikker verdensøkonomi. Handle aktivt fordi vores liv skal omstilles til en stadig mere presserende klimadagsorden og nye digitale tilbud.

Men disse ’forstyrrelser’ skaber også nye muligheder. Midt i dette dramatiske opbrud spirer nemlig nye forretningsmodeller, nye innovative partnerskaber, nye branchestrukturer og helt nye koncepter, der skubber til grænserne for hvad detailhandel og nethandel kan levere.

Kom til New Retail Day 2023 og lad dig forstyrre af en række af de aktører, der allerede har innoveret, testet og udfordret på markedspladsen.

Det får du på konferencen

 • Unik indsigt i via dugfriske undersøgelser af forbrugeradfærden
 • Opdatering på de vigtigste trends i en brydningstid
 • Personlige fortællinger om iværksætteri og innovation
 • De mest innovative koncepter og kommunikationsformer
 • Innovative og inspirerende cases
 • Netværk og sparring med ligesindede
 • Udvalgte slides fra dagen tilsendt som pdf
 • GRATIS udgave af Retail Mega Mag 2 (værdi: 500 kr.)

Foredragsholdere

Philipp_Schröder

Hvad der er op og ned på økonomi og forbrug?

Philipp Schröder
Professor på Aarhus Universitet

De klassiske makroøkonomiske mekanismer har været sat ud af spil, og effekterne på samfund, virksomhedsdrift og forbrug har været voldsomme. Derfor er der behov for en professor med sans for tal og kommunikation, når vi stiller spørgsmålet: Hvad er op og ned på økonomi, handel og forbrug?

Philipp Schröder har både haft et ben placeret i forskningsverdenen og rådgivningsbranchen. I dag står han i spidsen for et anerkendt internationalt forskningscenter, der ser på makroøkonomiens mindste dele i ”forstørrelsesglas” og dermed kaster nyt lys over dynamikker i de globale markeder

Deltager i følgende byer:
København og Aarhus

Fremtidsforsker Louise Byg Kongsholm

Tidsånd, trends og forbrug i turbulente tider

Louise Byg Kongsholm
Trendforsker og adm. direktør hos pej gruppen

En opdatering på tidsånd samt de væsentligste trends og forbrugsmønstre, der tegner sig efter flere års turbulens. Med et overblik over de største drivere af trends og forbrugeradfærd er det muligt at forudse, hvad forbrugerne har af behov og ønsker på kort og langt sigt.

’Retail Mega Mag 2’ udgives i forbindelse med konferencen. Uddrag derfra præsenteres som en del af dette indlæg, og deltagerne får en gratis udgave udleveret (værdi: 500 kr.).

Deltager i følgende byer:
København og Aarhus

Jens Thrane Møller

Ny analyse: Mød dine 'nye' kunder 2023+

Jens Thrane-Møller
Marketsquare

2023 byder på et endnu et år med masser af forstyrrelser, forandringer og fornyelser. Men hvad er op og ned på den nye markedsplads hvor besparelser er guld og brugt er godt? Marketsquare står bag en helt aktuel undersøgelse af udviklingen i købsadfærden. Få bl.a. svar på:

 • Hvordan har købsadfærden konkret ændret sig?
 • Hvordan handler generationerne i dag?
 • Hvilke brancher og kategorier taber – og hvilke har muligheder for vækst?
 • Hvad betyder udviklingen for kundernes valg af kanaler – fysisk butik vs online
 • Hvilken rolle spiller genbrug for forbrugerne i dag og hvordan handler kunderne secondhand?

På konferencen præsenterer CEO/Partner Jens Thrane-Møller, resultaterne fra den nyeste undersøgelse og krydrer dem med perspektiver for den eksisterende retailscene. Marketsquare er et af Danmarks førende bureauer indenfor branding, forbrugerindsigt og retailmarketing.

Deltager i følgende byer:
København og Aarhus

Stefan Kirkedal

Retail Media – den nye vækstmotor i retail?

Stefan Kirkedal
Head of Loyalty & Matas Media

Matas har været igennem en stor digital transformation de sidste år, hvor både brand, butikker og matas.dk har fået et markant løft der har kastet flere priser af sig.

Derudover har Matas transformeret deres medieforretning fra primært at være en tilbudsavis, til i dag at være en digital medieforretning.

Retail Media får stadig større og større impact og virksomheder som Matas, Boozt, Coop og senest Nemlig.com satser på området. Flere konsulenthuse, blandt andet BCG, forudser at Retail Media vil være det medie der vil opleve den største vækst frem mod 2030. Hør hvordan Matas er gået til opgaven, samt hvad det kræver at være et mediehus i detailhandlen og hvordan det har bidraget til den digitale transformation.

Deltager i følgende byer:
København

Vil du være blandt de bedste online? Så lyt med her...

Lars Hedal
CEO hos Hesehus

Forbrugerne handler online som aldrig før – derfor skal retailere selvfølgelig være bedre online som aldrig før. Lars Hedal leverer en række gode råd til optimering af online – både med hensyn til salg og markedsføring. Foredraget vil være et miks af erfaring og ny viden, inspiration fra ind- og udland samt forslag til, hvordan deltagerne selv får flyttet sig fremad på den digitale rejse, som alle skal på.

Lars Hedal er en af Danmarks skarpeste inden for nethandel, og han har med succes positioneret Hesehus som markedsførende leverandør af prisvindende B2B- og B2C-webshops. Lars er forretningsmæssigt et skridt foran de fleste, og det er ofte kommet til udtryk gennem hans mere end 25-årige karriere.

Deltager i følgende byer:
København og Aarhus

Ny strategi: Fremtidens Magasin starter lige nu!

Peter Fabricius
Administrerende direktør i Magasin

Magasin forstår at flytte sig med tiden og skubber hele tiden til grænsen for, hvad et stormagasin kan tilbyde. Målet er altid at være relevant for kunderne og sikre, at varer og services matcher kundernes ønsker. Intet er overladt til tilfældighederne, og ingen barre er for høj.

På konferencen løfter administrerende direktør i Magasin Peter Fabricius sløret for, hvordan det lykkes at holde tempoet oppe på forandringerne og sikre relevans i foranderlige tider. Nyeste strategiske initiativer involverer investeringer i upcoming brands, herunder blandt andet brillefirmaet MessyWeekend.

Deltager i følgende byer:
Aarhus

Flügger – når innovation skaber helt nye veje

Sune Schnack
Administrerende direktør hos Flügger

Fornyelse er nøgleordet for Flügger – det gælder både innovation, samarbejder, kommunikation og salgskanaler – alt sammen med en digital og en grøn dagsorden. Men hvordan holder Flügger fast i sit DNA, mens de samtidig øger graden af innovation og skubber til grænsen for, hvad brandet kan indeholde?

Bliv klogere på digitalisering og grøn omstilling, når administrerende direktør Sune Schnack fortæller om innovation hos Flügger – både som kultur og konkrete initiativer og løsninger, herunder også brandet Notes, der har en helt anden tilgang til markedsføring og salg af maling.

Deltager i følgende byer:
København og Aarhus

Plantorama – fra havecenter til oplevelsesunivers

Peter Vang Christensen
CEO hos Plantorama

Nye formater, alternativ tilgang og store klimaambitioner driver Danmarks største have- og dyrecenterkæde fremad og får kunderne til at spærre øjnene op. Butiksdesign med fokus på oplevelser, sansning og overraskelser forbindes normalt ikke med klassiske havecentre, men Plantorama viser vejen frem og har med succes skabt oplevelsesbaseret butikskoncept samtidig med en stor digital satsning.

Peter Vang Christensen er ejerlederen bag familievirksomheden Plantorama A/S, som hans far, Søren Vang Christensen, etablerede i 1987. Siden år 2000 har Peter Vang Christensen været eneejer, og han vandt Årets Ejerleder i 2021.

Deltager i følgende byer:
København og Aarhus

Københavns Zoo - få strategi og kultur til at skabe vækst sammen

Jørgen Nielsen
CEO hos Københavns Zoo

Med afsæt i 20 års erfaring i at skabe resultater, giver Jørgen Nielsen et indblik i sin unikke ledelsesfilosofi og kommer igennem foredraget ind på løsningen og vigtigheden af sammenhængen mellem medarbejdere, kultur, vækst, dna og eksekveringsevne.

Jørgen svarer i sit foredrag på væsentlige spørgsmål såsom: Hvor skal væksten komme fra? Hvordan sikrer jeg at min strategi og forretningsplan holder? Hvordan får jeg sammen med medarbejderne planen eksekveret? Vigtigst – hvordan sikrer jeg medarbejderne er top motiverede og engagerede år efter år?

Jørgen Nielsen har i 20 år haft stillinger som adm. direktør og koncerndirektør, først i Profil Optik A/S og siden i Dagrofa A/S, hvor han stod i spidsen for fire stærke kædeformater, Meny, Spar, Eurospar og Min Købmand, med en omsætning på 15 mia. og 7.000 medarbejdere. I dag er han øverste direktør i Københavns Zoo og har skiftet butiksdrift ud med parkdrift.

Deltager i følgende byer:
København

Spejder Sport – engagement og cirkularitet giver mening!

Thomas Vangsgaard
Administrerende direktør

Spejder Sport er ejet af Det Danske Spejderkorps, hvilket betyder at de reelle ejere er 37.000 børn og unge. Det betyder også, at en del af bruttoomsætning og hele profitten går til arbejde med børn og unge i Danmark. Det giver alt andet lige en anden motivation for at gå på arbejde…

Spejder Sport er skilt ud fra korpset som et A/S, og drives på helt normale kommercielle vilkår og i fri konkurrence på markedet. Dog betyder ejerskabet der tages ansvar, både i forhold til indtjening , men også i forhold til ESG på alle fronter.

I foråret 2023 åbnes den første cirkulære butik på Ndr. Farimagsgade i København. Den nye butik bygger flere koncepter herunder reparationer, udlejning af outdoorudstyr og gensalg af brugt udstyr. Som det fjerde element tilføjes kurser og foredrag om bæredygtighed.

Administrerende direktør Thomas Vangsgaard, har en baggrund fra andre kommercielle brands som Ecco, Viking Footwear, Message mv. og er butiksuddannet med en MBA i ledelse.

Deltager i følgende byer:
Aarhus

Genbrug, gensalg og alternative salgskanaler

Case: Den Blå Avis

Julie Schoen
Presseansvarlig

Alternative salgskanaler som vintageshops, genbrugsbutikker, små kreative aktører samt online genbrugsplatforme er i vækst. Men hvorfor? Hvad er motivationen for salg og køb? Hvad har det af betydning for miljø og klima? Og hvordan forholder man sig – som producent, sælger og markedsfører af nye produkter – til den stigende interesse for genbrug/gensalg?

Julie Schoen, redaktør på Genbrugsindekset og DBAs talsperson, formidler både sjove og finurlige fakta om genbrug på nettet, og sætter genbrugskanalernes succes i et større perspektiv.

Deltager i følgende byer:
København og Aarhus

Genbrug, gensalg og alternative salgskanaler
Case: Frelsens Hær

Jette Skov
CSR & Marketingschef

Genbrugssektoren har udviklet sig eksplosivt over de seneste 15 år og er i dag langt bredere og mere betydningsfuld end klassiske genbrugsbutikker i yderkanten af byerne. I dag er de bedste genbrugsaktører i fuld gang med samme udvikling som resten af detailhandlen: kuratering, events, selvbetjeningsbutikker, nethandel mv. Derudover er der nye initiativer i gang, herunder ”ægte” vintagebutikker, gendesign og omsyning af tøj til gensalg, samarbejde med designere og brands samt ikke mindst en BTB-løsning, der skaber en reel win-win-situation.

CSR & Marketingchef hos Frelsens Hær, Jette Skov, har, med knap 20 år i genbrugsbranchen, en stor passion for genbrug og gensalg, og er med til at bringe den klassiske genbrugsbutik ind i en ny æra.

Deltager i følgende byer:
København og Aarhus

Retail Mega Mag

Gratis gave til alle deltagere


Program i København

 • 08.30 – 09.00 Tjek ind og let morgenmad
 • 09.00 – 09.05 Velkomst og praktik v. Louise
 • 09.05 – 09.10 Dagens tema v. Jens
 • 09.10 – 09.15  Dagens indlægsholdere v. Louise
 • 09.15 – 09.45 Temperaturmåling på forbruget v. Jens
 • 09.45 – 10.00  Kaffepause med lidt sødt
 • 10.00 – 10.35 Hvad der er op og ned på økonomien? V. Philipp
 • 10.35 – 11.00  Update på trends + RMM intro v. Louise
 • 11.00 – 11.15  Kaffepause
 • 11.15 – 12.05  Tema: Genbrug m. Frelsens Hær og DBA
 • 12.05 – 12.30 Let anretning
 • 12.30 – 13.10  Zoo – medarbejdere, motivation, kultur og dna v. Jørgen
 • 13.10 – 13.35  Let anretning
 • 13.35 – 14.05  Plantorama – fra havecenter til oplevelsesunivers v. Peter
 • 14.05 – 14.35 Blandt de bedste online? v. Lars
 • 14.35 – 14.50  Kagepause
 • 14.50 – 15.20  Flügger – når innovation skaber helt nye veje v. Sune
 • 15.20 – 15.50 Matas – retail media v. Stefan
 • 15.50 – 16.00 Opsummering og tak for i dag v. Louise

Program i Aarhus

 • 08.30 – 09.00 Tjek ind og let morgenmad
 • 09.00 – 09.05 Velkomst og praktik v. Louise
 • 09.05 – 09.10 Dagens tema v. Jens
 • 09.10 – 09.15  Dagens indlægsholdere v. Louise
 • 09.15 – 09.45 Temperaturmåling på forbruget v. Jens
 • 09.45 – 10.00  Kaffepause med lidt sødt
 • 10.00 – 10.35 Hvad der er op og ned på økonomien? V. Philipp
 • 10.35 – 11.00  Update på trends + RMM v. Louise
 • 11.00 – 11.15  Kaffepause
 • 11.15 – 12.05  Tema: Genbrug m. Frelsens Hær og DBA
 • 12.05 – 12.30 Let anretning
 • 12.30 – 13.10 Spejder Sport – engagement og cirkularitet giver mening!
 • 13.10 – 13.35  Let anretning
 • 13.35 – 14.05  Plantorama – fra havecenter til oplevelsesunivers v. Peter
 • 14.05 – 14.35 Blandt de bedste online? v. Lars
 • 14.35 – 14.50  Kagepause
 • 14.50 – 15.20  Flügger – når innovation skaber helt nye veje v. Sune
 • 15.20 – 15.50 Magasin – en klasse for sig og altid foran v. Peter
 • 15.50 – 16.00 Opsummering og tak for i dag v. Louise


Dato

København
25.04.23
08.30 – 16.00

Zoologisk Have
Roskildevej 32
2000 Frederiksberg


Aarhus
27.04.23
08.30 – 16.00

Centralværkstedet
Værkmestergade 9
8000 Aarhus C

Tjek ind fra kl. 8.30 til 9.00 med let morgenmad

Konferenceprogram fra kl. 9.00 – 16.00 inkl. pauser med fuld forplejning for alle deltagere.

I København kan deltagerne besøge Zoologisk Have frem til kl. 17.00 gratis.

Pris

Pris pr. deltager 
 • 1-2 deltagere: kr. 4.000,-
 • 3+ deltagere: kr. 3.500,-
 • 5+ deltagere: kr. 3.000,-

Pris pr. medlem (se definition herunder)

 • 1-2 deltagere: kr. 3.500,-
 • 3+ deltagere: kr. 3.000,-
 • 5+ deltagere: kr. 2.500,-
Pris pr. underviser (dokumentation kræves)

 • pr. deltagere: kr. 2.500,-
 • 5+ deltagere: kr. 2.000,-

Alt det med småt:

For at opnå mængderabat skal der være tale om én samlet tilmelding og én betaling. Ved tilmelding skal alle deltagers navne og mailadresser oplyses.

Medlemsrabatten gælder for medlemmer af Detailforum, Dansk Detail, Trendlab samt abonnenter på pej gruppens tre medier: 365DESIGN, TØJ – Fashion & Business Trends eller TID & tendenser.

Prisen er oplyst pr. person og ekskl. moms. Prisen inkluderer fuld forplejning hele dagen samt fremsendelse af deltagermateriale pr. mail.

Tilmeld dig her

FAQ

Fuld forplejning hele dagen.
Udvalgte slides tilsendes som pdf.

Gratis udgave af ‘Retail Mega Mag 2’, der udkommer til konferencen
Gratis adgang til Zoologisk Have København efter konferencen (haven lukker kl. 17.00)

På denne konference kan du ikke deltage online. Se vores kalender for andre muligheder her →

Hvis du har allergi, følger en diæt eller har specielle ønsker til maden på konferencedagen, bedes du kontakte os i forvejen. De fleste køkkener kan tage hensyn til dette, hvis de får besked i god tid. Vi fastlåser menuen, antal og specialserveringer en uge før konferencen.

Vores konferencer afholdes som udgangspunkt altid. Hvis en fysisk konference ikke er mulig, flyttes konferencen til en anden dag eller afvikles online. Tilmeldte deltagere flyttes automatisk med til ny dato eller til afvikling online, men får besked om dette i forvejen. Måtte vi være tvungen til at aflyse en konference helt, krediterer vi naturligvis det fulde beløb.

Tilmeldinger er som udgangspunkt bindende. Hvis du afmelder dig senere end 30 dage før konferencen eller seminaret, kan beløbet ikke krediteres. Det er dog altid muligt at sende en anden person fra samme firma i stedet, hvis dette oplyses i forvejen. Ring på 9711 8900 eller skriv til [email protected].