Interessen for blot at løbe hurtigere, og samtidig desperat forsøge at balancere livet, har været faldende i de seneste år. Mange forbrugere er blevet bevidste om, at de skal bremse op og tænke sig om for at kunne skabe en fremtid, der vil fungere for os alle. Selvfølgelig har pandemiens mange restriktioner og lockdowns betydet meget, da de fleste af os har været tvunget til at sænke farten og tage det med ro, men det er større endnu. Klimadagsordenen er også en kæmpe faktor for tankegangen om at være mere nærværende, men det handler ikke kun om klima – det handler om hele livet. Troen på at bevare, uden at slække på nydelsen og livets glæder, har også stor indflydelse på denne tendens.

 

 

I foråret/sommeren 2023 vil vi opleve forbrugere, der er me-get mere bevidste om deres omgivelser og fodaftryk. Dette er ikke noget, der kun vedrører klima og sundhed. Det hand-ler også om oplevelsen af design – både visuelt og taktilt. Uanset om det er mode, design, interiør, mad eller andre livsstilsvalg, så længes de fleste forbrugere efter mulig­heden for at stoppe op og være til stede. Forbrugerne trives i troen på at få mest muligt ud af nuet – det betyder positive forbrugere, der nyder øjeblikket.

I Den nye toolbox som udkommer 26. oktober 2021, vil du kunne læse meget mere i dybden omkring forbrugerne, trends, tendenserne der kommer, farverne og konkrete inspirationer til den kommende sæson SS 2023.

 

 

Du får fuld adgang til vores online trend platform pejtrend.com, når du køber et abonnement på pej toolbox. Et abonnement inkluderer to årlige udgivelser af trendbogen (AW + SS).

Se og forudbestil den nye udgivelse lige her →