I denne udgave af TØJ er nogle af brydningstidens største emner i fokus: fremtidens messeplatform i både formål, format og indhold, kompleksitet – en i den grønne forbrugeradfærd, designerens nye rolle og rammer samt den stigende værdi af content marketing.

Strategi, ledelse og handlingsplaner handler ideelt set om overblik, refleksion og sans for de lange linjer, men det skal af og til udøves under forhold, hvor det er svært at skaffe ro til fordybelse og eftertanke. Derfor leverer vi den nødvendige viden og inspiration til modebranchens aktører – både gennem det trykte blad, nyhedsmails, trendmaterialer, seminarer, konferencer og foredrag. Vi er stolte over at være branchens sparringspartner – både nu og fremover.

 

TØJ 01 2022

 

Indhold

09 — Kort & godt
Korte nyheder om stort og småt i branchen.

14 — Modemonopolet
Hvordan ser fremtidens messeplatform ud? Og hvordan kommer den til at udvikle sig? Modemonopolet giver deres bud.

Grøn forbrugeradfærd

22 — ”Bæredygtighed kommer nok aldrig til at stå først i køen”
Forbrugerne vil være klimavenlige, hvor de ikke kan mærke det. Derfor skal grønnere produkter som minimum være bedre end ’konventionelle’ varer – uden at koste mere.

30 — Studio Feder: Både virksomheder og forbrugere har et ansvar
Når det kommer til grøn omstilling, skal virksomhederne gå forrest. Blandt andet ved at begrænse udvalget af produkter, for det hjælper forbrugerne til at træffe ansvarlige og grønne valg.

34 — Dear Denier: Mange forbrugere er ikke klar til at betale for et grønnere produkt
Strømper og strømpebukser af genanvendte materialer, der er produceret på miljørigtig vis, er dyrere i forhold til ’konventionelle’ varer. Men det kan være svært for forbrugerne at forstå.

pej trend

40 — pej trend AW 22/23
Forbrugerne vil i sæsonen AW 22/23 have en viljestyrke, som gør alting muligt og giver dem mulighed for at vælge deres egen vej. AW 22/23 indeholder fire viljestærke forbrugertyper: Minimalisten, Den Ensomme, Den Hårdføre og Den Muntre.

Designerens udvikling

52 — Grøn omstilling giver både begrænsninger og inspiration
Det er efterhånden en selvfølge, at virksomheder skal have et grønt mindset. Det giver en anden dimension til designerens rolle, som i højere grad bliver en facilitator og nøgleperson, der skal arbejde tværfagligt med andre faggrupper.

56 — Coze Aarhus: “Min rolle er konstant under forandring”
TØJ har talt med Marlene Ihler – designer ved Coze Aarhus, der står bag de to brands Laurie og Echte – om, hvordan hendes rolle som designer har udviklet sig.

Markedsføring

60 — Corona styrker content
Covid-19-pandemien har gjort content marketing mere relevant end nogensinde. Her er fem fokuspunkter for dig, der vil have succes med det værdiskabende indhold i 2022.

68 — Molly&My: ”Det må gerne være uperfekt”
Hos webshoppen Molly&My bliver sociale medier som Instagram og TikTok brugt til at skabe relationer til kunderne. Strategien er at skabe glæde og smil.

72 — Markedsføring er kærlighed
Anita Dalsgaard forudsiger, at de virksomheder, der forstår værdien af den kærlige relation, er dem, der vil få størst gavn af online markedsføring i fremtiden.

 

Læs denne udgave online lige her (kræver abonnement) →