Det verdenskendte farvesystem Pantone har netop annonceret ’Pantone Color of the Year 2024 — PANTONE® 13-1023 Peach Fuzz.

I en tid med tumult og støj har vi brug for varme, empati og medmenneskelighed

Pantone, en verdenskendt autoritet inden for farver og leverandør af professionelle farvesprogstandarder og digitale løsninger til designfællesskabet, har netop afsløret PANTONE 13-1023 Peach Fuzz som årets farve for 2024. Denne nuance af blød fersken repræsenterer hjertelig venlighed og markerer samtidig 25-års jubilæet for Pantones farveår-program.

I en tid, hvor verden står over for uro på flere fronter, stiger vores behov for omsorg, empati og medfølelse. PANTONE 13-1023 Peach Fuzz er en varm og hyggelig nuance, der understreger vores ønske om samhørighed med andre og følelsen af tilflugt. Den repræsenterer en frisk tilgang til blødhed og kommunikerer en besked om omsorg, fællesskab og samarbejde.

Vi ser et stigende fokus på fællesskab og mennesker

PANTONE 13-1023 Peach Fuzz udstråler en moderne følelse af sårbarhed og er samtidig subtilt sofistikeret og nutidig. Denne vintage-lignende, rene ferskenfarve har fået en opdateret atmosfære og reflekterer fortiden på en samtidsmæssig måde.

Farven har allerede fundet anvendelse i samarbejder med førende brands som Motorola, Shades By Shan, Ruggable, Ultrafabrics og Spoonflower. Disse samarbejder afspejler farvens evne til at skabe følelser af velkomst og samhørighed på en bred vifte af produkter, fra smartphones til hjemmedekoration.

PANTONE 13-1023 Peach Fuzz inspirerer også inden for forskellige anvendelsesområder, herunder mode, skønhed, indretningsdesign og emballagedesign. Den fremkalder taktile og sanselige oplevelser og skaber en følelse af varme og trøst.

Som vi reflekterer over de sidste 25 år med Pantones farveår-program, ser vi en stigende fokus på fællesskab og mennesker, der omdefinerer, hvordan de ønsker at leve og vurderer, hvad der er vigtigt. PANTONE 13-1023 Peach Fuzz sender en varm og imødekommende besked om medfølelse og samhørighed, og det er i tråd med tiden, hvor vi værdsætter at være tæt på dem, vi elsker.

Pantone fortsætter med at være en kilde til inspiration for designere og farveentusiaster verden over og giver os mulighed for at engagere os i en samtale om farve og vise vores kreativitet inden for vores samfund.

“A cozy peach hue softly nestled between pink and orange, PANTONE 13-1023 Peach Fuzz brings belonging, inspires recalibration, and an opportunity for nurturing, conjuring up an air of calm, offering us a space to be, feel, and heal and to flourish from whether spending time with others or taking the time to enjoy a moment by ourselves,” says Leatrice Eiseman, Executive Director, Pantone Color Institute. “Drawing comfort from PANTONE 13-1023 Peach Fuzz, we can find peace from within, impacting our wellbeing. An idea as much as a feeling, PANTONE 13-1023 Peach Fuzz awakens our senses to the comforting presence of tactility and cocooned warmth.”

– Laurie Pressman, Vice President of the Pantone Color Institute.

Shop den nye farve her