Louise Byg kongsholm, CEO pej gruppen

 

Erfaringen taler ret tydeligt til os: Der er et liv efter kriser, og det liv minder ret meget om det, der var før.

Tidligere tiders kriser har nemlig ofte kun haft en kortsigtet effekt og er hurtigt glemt igen. Toget er med andre ord kørt videre fra den perron, som det standsede på. Det ser endda ud til, at det lige nu kører med ekstra høj fart for at få indhentet alt det tabte.

Selv om næsten to års sundhedskrise ikke kan undgå at efterlade sår, så heler tiden også alle (krise)sår. Langtidseffekten af denne krise vil derfor højst sandsynlig være minimal. Den vil mest af alt være en slags hastighedsforøgelse for de forandringer, der var på vej i forvejen. Lidt ligesom vi alle sammen er sprunget 5 brikker frem på spillepladen, selv om vi kun slog en 1’er.

Og selv om vi tror, at vi nu har styr på det hele, så venter der en udfordrende fremtid forude. En krise afløses af en anden krise – råvarer, distribution, arbejdskraft, boligmarked, klima (vælg selv). Der er altid noget, der er ved at vælte, eller som er stillet op som den næste dominobrik i rækken af udfordringer, som vi er sat i verden for at løse.

Så lad være med at pakke kriseberedskabet helt væk. Næste krise venter forude – og du aner ikke, hvor den kommer fra.

Hvis du gerne vil have et ord til at beskrive den virkelighed, vi lever i, så kig på akronymet VUCA, der står for Volatility, Uncertainty, Complexity og Ambiguity. Akronymet indeholder fire meget velvalgte og rammende ord, der beskriver de vilkår, som vi alle sammen skal leve og træffe beslutninger under nu og i fremtiden.

Omskiftelighed, usikkerhed, kompleksitet og tvetydighed – en række grundvilkår i et globaliseret, digitaliseret højhastighedssamfund.


Vidste du, at du kan booke Louise til at holde foredrag om fremtid, strategi, tidsånd, forbrugeradfærd og trends… Læs mere her →