Håb er benzinen, der holder os kørende

I slutningen af december 2021 viste et nyt studie fra Mary Fonden, at håb er afgørende for, at vi kan blive ved med at yde en indsats. At have et håb om en lysere fremtid er afgørende for, at vi kommer ud af sengen om morgenen og for, at vi kan trives. Hvis man lever i håbløshed, får man en lavere livskvalitet og en lavere levetid – både som menneske og som organisation.

”Mennesker fungerer ganske enkelt ikke uden håb, for hvis vi ikke tror på, at noget godt kan ske, bliver livet meningsløst. Vi har brug for et minimum af optimisme for at opleve, at det overhovedet er umagen værd at gøre sig umage med livet.”
— Psykolog, Hans Henrik Knoop

Læg dertil, at antropologiske undersøgelser viser, at vi grundlæggende er disponeret for optimisme. Pessimisme er simpelthen for trist og slidsomt i længden. Så hellere være lidt for optimistisk, blive skuffet, komme videre og prøve igen. Samme undersøgelser viser også, at evolutionen har prioritet dem, der tror mere på sig selv og har et lyst sind. De mennesker og organisationer, der ser lyst på fremtiden og ser løsninger i stedet for problemer, kommer bare længere.

Af flere omgange har messen og udstillerne holdt vejret, håbet, ønsket og krydset fingre – og denne gang er det lykkedes at komme i mål. Formland har endnu en gang sat en tyk streg under, at stærke relationer og realistiske mål kombineret med rationel optimisme og et urokkeligt håb (og en stor portion is i maven) er den ultimative kombination i usikre tider.

Branchen er samlet igen. Foråret venter forude. Håbet lever og er benzinen, der holder os kørende.

Louise Byg Kongsholm, chefredaktør på 365DESIGN

 

Indhold

10 — Foredragsprogram
Få et overblik over, hvilke interessante og inspirerende foredrag du kan opleve på messen.

12 — Det sker på Formland Spring 2022
Trendzone, stylingevent og trendcafé. Se, hvad du kan opleve under de fire messedage.

14 — ”Alle sanser skal udfordres for at forblive et must see”
Pandemien har udfordret messerne i design-, møbel- og interiørbranchen. Projektleder hos Formland, Flemming Andersen, kommer med sit bud på, hvordan messen skal udvikle sig i fremtiden.

16 — Kort & godt
Fokus på produkter fra messens udstillere.

20 — Kom tæt på halmesteren & restaurantinspektøren
Hvad mon en halmester laver? Og hvad er en restaurantinspektørs rolle? Halmester Poul Erik Lund og restaurantinspektør Trine Wulf Larsen fortæller mere.

22 — 3 hurtige til 2 udstillere
Design Rocket og Specktrum giver indblik i, hvad de ser særligt frem til, når de skal udstille på Formland.

Formland Furniture

24 — Velkommen til møbler
Universet på Formland bliver udvidet, når messen for første gang kan invitere de besøgende ind i en hel hal dedikeret til møbler.

26 —Top-line, ABC-reoler & Canett Furniture
Fællesnævneren for de tre brands er ifølge salgschef, Thomas Krogh Brink, at alle møblerne er produceret ansvarligt i lækre og solide materialer, så de holder i generationer.

28 — Kort & godt
Fokus på produkter fra Formland Furniture-udstillere.

32 — Designsofa
Managing Director & Partner hos Designsofa, Dan Hyllested, fortæller om, hvordan brandet arbejder i et krydsfelt mellem design, snedker¬møbler og standardiserede sofaopstillinger.

34 — pej trend SS 22: Intuition
Fremtidens forbrugere skal lade intuitionen råde. Læs om, hvad der kommer til at præge sæsonen SS 22 i forhold til forbrugeradfærd, farver og materialer.

One

44 — Studio About
At skabe en success kræver dedikation og kræfter. Sådan lyder budskabet fra Studio About, der med sit enkle æstetiske og farverige univers især har ramt plet hos den yngre målgruppe.

46 — Mitomito
Med sine farverige print produceret i Afrika og Asien er Mitomito for alvor ved at gå fra at være et hobbyprojekt til at være et funderet brand med fuld fart på.

Retail / Indkøb

48 — De fire emotionelle kundetyper
I modsætning til traditionelle segmenterings¬metoder fokuserer de fire emotionelle kundetyper på, hvad der på det følelsesmæssige plan giver kunder lyst til at foretage et køb.

52 — 3 hurtige til 2 indkøbere
Stifter & ejer af Luksusbaby, Ann-Louise Christine Aasted, og produktchef hos Kop & Kande, Bente Larsen, fortæller om, hvorfor de besøger Formland, og hvad de går efter at købe ind.

54 — Dit perspektiv er din største udfordring
Alt for mange retailere arbejder ud fra et inside-out-perspektiv. Ved at skrifte til et outside-in-perspektiv vil de kunne identificere overlegne løsninger og vækstinitiativer.

58 — Kort & godt
Fokus på produkter fra messens udstillere.

Greenhouse

62 — Green living i Greenhouse
På Formland Spring 2022 kan man endnu en gang opleve udstillingsområdet Greenhouse, hvor de besøgende kan hente inspiration i de nyeste plante- og blomstertrends i samspil med flotte interiørprodukter fra udstillerne på messen.

64 — Hvad vil pryde krukker og vaser i 2022?
Planteekspert og ejer af firmaet Hillebro, Anna Marie Hillebro Nielsen, giver i fire temaer et indblik i udvalgte plante- og blomstertrends.

70 — Fokus på 4 iværksættere
Mød fire af de spirende virksomheder fra iværksætterområdet Creators Community: Stences, Stendix Furniture, Lili Lamps og Trædition.

 

Læs 365DESIGN Formland Spring 2022 messebladet her →