Skrevet af: Louise Byg Kongsholm

Vi har reflekteret lidt over årshjulet i mange af de virksomheder, vi er i berøring med. Det virker til, at der er bestemte aktiviteter, der hører til hvert kvartal – specielt for dem, der har et regnskabsår, der følger kalenderåret, eller som fast har store forhandlinger i efteråret.

Lad os lige prøve at beskrive det:

Året starter med et frisk pust. Alle problemer og udfordringer er parkeret i det tidligere kalenderår, og der kigges nu fremad. Strategier, planer og beslutninger, truffet ved årets afslutning eller årets start, skal nu gennemføres for at få virksomheden styret sikkert i land i det kommende år. Strategierne skal også give vækst, en ny position eller føre til andet spændende.

Det er koldt, det blæser, og det er lidt for mørkt, og trods de gode intentioner går der drift i hverdagen. Der slukkes ildebrande, og der tænkes i “hvordan kommer vi igennem første kvartal?”, mens strategiplaner og fremtidspositionering er nødt til at være parkeret.

I maj måned går det pludselig meget stærkt. Vi oplever lige nu en vild travlhed alle steder. Mange kæmper en brav kamp med at få gennemført alle aftalte planer inden sommerferien og har dermed supertravlt med eksekvering og implementering, før sommerferien indtræffer. Det virker som om, at foråret bare er forsvundet helt af sig selv, og at det er gået op for alle, at intet sker af sig selv.

Så kommer sommerferien, og alle kan puste ud. Glade for at være nået i mål med det hele, men dog med et svagt minde om, at det vist gik rigelig stærkt, og at alt ikke var helt gennemtænkt i juni måned. Sommerferien trækker ud for de fleste – alt lige fra midt juni til midt august er i spil, og det tager lang tid at få virksomheden op i gear og på fuld blus igen.

I september starter mange større forhandlinger, og der kickstartes en strategiproces for det følgende år, selvom de fleste har på fornemmelsen, at planerne for indeværende år slet ikke er eksekveret endnu og ikke har haft den ønskede effekt.

I fjerde kvartal går det op for alle, at året er ved at være slut, og den samme implementeringspanik sætter i gang.

I efterårets første kolde dage skal der evalueres på tidligere planer, og nye planer for det kommende år skal laves – og det bliver som regel en let kopi af førstnævnte med lidt justeringer. For der er ikke energi eller overskud til at tænke ud af boksen – og 95 procent af tiden går med drift.

Henimod årsskiftet starter julefrokosterne op, og så æder juleferien den sidste del af året.

Rammer vi plet?

Her træder vi gerne til.

Med vores dybdegående kendskab til forbrugeradfærd, trends, handelsmønstre og generel markedsindsigt kan vi fungere som jeres sparringspartner og sikre, at I går ind i mødelokalet og lægger planer ud fra opdateret viden. Det kan være alt fra få timers ’brain dump’ fra vores stærke konsulenter til en heldagsevent med forskellige vidensvinkler. Vi tilbyder også at facilitere hele strategiprocessen – alt sammen med en jordnær og direkte tilgang. Vores mål er at sikre, at jeres strategiske overvejelser ikke kun er visionære, men også håndgribelige og gennemførlige.

Lad os sammen sikre, at resten af året ikke kun bliver produktivt, men også strategisk velovervejet. Vi er her for at dele viden, sparre og støtte jer i at transformere udfordringer til muligheder.

Husk venligst, at tidsplanen og aktiviteterne beskrevet i teksten kan variere afhængigt af din virksomheds specifikke regnskabsår, strategiske cyklus eller andre faktorer. Derfor opfordres du til at tilpasse timingen i teksten, så den passer bedst muligt til din virksomheds individuelle årshjul.

Cases

Vi kan hjælpe med at lægge den helt rigtige strategi.Vi har gjort det før

Læs mere om hvordan vi har hjulpet vores kunder