"Altid på"-kultur

Vi befinder os i en stadig mere kompleks, usikker og travl verden, hvor vi er konstant forbundet. Denne "altid på"-kultur lægger et pres på os, da vi skal træffe daglige beslutninger i høj hastighed, samtidig med at vi jonglerer mange aktiviteter, hvilket kan føles overvældende.

Oplevelsesjægere

I udviklede økonomier har mennesker omfavnet en kultur, der lægger vægt på jagten efter unikke og mindeværdige oplevelser. Disse oplevelser er ofte flygtige og deles øjeblikkeligt digitalt.

Individualisme

Stræben efter individualisme har ændret markedet fra massemarkeder til utallige nichemarkeder. Individer søger hyper-personaliserede produkter, oplevelser og muligheder for at udtrykke sig på unik vis.

Opmærksomhed og legesyge

Det hektiske og komplekse liv efterlader os ofte med følelser af usikkerhed, angst og utilfredshed. For at finde trøst og glæde søger vi efter måder at slappe af, genoplade og genskabe forbindelse i adspredende oplevelser midt i kaos.

Åbenhed og samarbejde

Mennesker søger dybere betydning, følelsesmæssig åbenhed og længes efter autentiske oplevelser og følelsesmæssige forbindelser. Dette driver efterspørgslen efter samarbejdsorienterede fællesskaber og interessegrupper for ligesindede.

Samfundsmæssig bevidsthed

Forbrugere vil i stigende grad henvende sig til brands, der har et autentisk formål og tilføjer reel værdi til deres liv. Et brands værdier er lige så vigtige som dets produkter, og forbrugerne vil engagere sig med brands, der harmonerer med deres personlige værdier. De ønsker at være mere end blot forbrugere – de vil være fans, fortalere og medlemmer.

Disse seks tendenser vil forme måden, hvorpå forbrugere interagerer med brands og steder, og afgøre hvilke brands der vil trives, og hvilke der vil fejle.

I lyset af dette er det nødvendigt at udvikle seks strategier for at imødekomme de fremtidige forventninger og ønsker:

Undslip det daglige

For at bryde fri fra monotone rutiner ønsker forbrugerne overraskelser og glædelige øjeblikke. De værdsætter glæden ved uventede oplevelser og søger brands, der kan skabe mindeværdige øjeblikke i deres hverdag.

Hyper-personalisering

Efterspørgslen efter personlige produkter og tjenester vil fortsætte med at stige. Forbrugerne ønsker at føle sig som unikke individer og vil søge produkter og tjenester, der opfylder deres specifikke behov og ønsker.

Ritualisering

Brands bør udvikle unikke ritualer, der passer til deres værdier. Forbrugerne søger brands med autentiske ritualer, der leverer multisensoriske og engagerende oplevelser.

Fællesskab

Forbrugerne ønsker at føle en dybere forbindelse med de brands, de engagerer sig med. De vil ikke blot købe fra et brand, men også deltage som medlemmer for at dele oplevelser med ligesindede.

Tidsoptimering

Med begrænset tid ønsker forbrugerne maksimal værdi for den tid, de bruger med brands og steder. De forventer praktiske, problemfri oplevelser, samtidig med at de søger berigende og meningsfulde møder.

Hybrid tilgang

I fremtiden vil forbrugerne ikke skelne mellem online og offline oplevelser. De forventer problemfrie og integrerede oplevelser, uanset om de er online eller offline. Brands skal lette denne overgang mellem de to verdener.