2020 og 2021 har lært os at tænke stort, drømme lidt og lægge planer på langt sigt, samtidig med at det har været nødvendigt at agere lynhurtigt på de små og kortsigtede realiteter. Den form for agilitet og tilpasningsevne må vi meget gerne tage med os ind i den vækstperiode, der venter forude.

Vi er tilbage, men tilbage til et nyt afsæt, en ny og anderledes verden. Vi har lært noget, og vi har flyttet os. Derfor står vi stærkere – som individer, som organisationer og som branche.

I TØJ – Fashion & Business Trends nr. 3 2021 har vi talt med to topchefer om deres ageren i og læring af krisen, ligesom vi har spurgt et par strategi- og ledelseseksperter til råds om, hvordan disciplinen ledelse har forandret – og vil forandre – sig fra før, til under og efter pandemien. Vi kigger også nærmere på, når velgørenhed og branding går hånd i hånd og ser frem mod lysere tider med pej trend SS 22.

 

Indhold i TØJ no. 03 2021

10 — Kort & godt
Nyheder om stort og småt i modebranchen.

14 — Modemonopolet
Hvad kræver det af den samlede modebranche for at få modeeksporten tilbage til ’normalt’ niveau igen? Det spørgsmål svarer denne udgaves Modemonopol på.

Ledelse

24 — Pandemien har skubbet til fremtidens lederskab
Rollen som leder har under coronakrisen budt på udfordringer, nye metoder og skift af fokus. Bevægelser, der allerede var i gang inden for ledelse, har fået et skub fremad.

28 — Direktørportræt: Allan Vad Nielsen
For Hummel-direktøren er noget af det vigtigste at skabe holdånd på arbejdspladsen. ”Der er nultolerance overfor individualister, der tror og mener, at de skal lykkes alene,” siger han.

30 — Direktørportræt: Helle Wagner
Alle aktiviteter hos Modström er bygget op om virksomhedens brand promise ’The Power of Joy’, og som leder er det Helle Wagners opgave at sikre, at alle medarbejderne forstår, hvordan de er med til at udleve det.

Trend

34 — pej trend SS 22
Fremtidens forbrugere skal lade intuitionen råde. Læs om, hvad der kommer til at præge sæsonen SS 22 i forhold til forbrugeradfærd, farver og materialer.

Branding

46 — Gode gerninger giver god branding
For virksomheder kan det både være en god forretning og god branding at samarbejde med NGO’er. Der er dog flere faldgruber, man skal være opmærksom på.

50 — Rezet Sneaker Store og Røde Kors
”Så længe man bliver ved med at skabe opmærksomhed om behovet for velgørenhed, så tror jeg også, at forbrugerne vil engagere sig i det,” siger CEO i Rezet Sneaker Store.

52 — Elsk og Den Danske Naturfond
Ifølge stifter og CEO i Elsk, Lars Riis, kan et samarbejde med en velgørenhedsorganisation som Den Danske Naturfond være med til at understøtte, at Elsk er mere end bare et tøjbrand.

54 — Supreme: Et kultbrand af særlig kaliber
Streetwearbrandet blev i november 2020 solgt for 2,1 milliarder dollars. Hvorfor er Supreme så værdifuldt et brand?

60 — Performancemål er præcise – men branding er bedre
I en tid med fokus på online markedsføring taler man meget om followers, likes, delinger eller cost pr. ’et-eller-andet’.  Men virker det?

 

Alle abonnenter modtager branchebladet den 27. juli direkte i postkassen og kan læse alle artikler online her →

Er du ikke abonnent, og vil du gerne have adgang til branchebladet? Læs mere om et abonnement på TØJ – Fashion & Business Trends her →