TØJ — Fashion Week Edition AW 22/23

 

I november viste TØJs Top 150-brancheanalyse, at modeaktører stadig står stærkt. Mange har set pandemien, og konsekvenserne deraf, som en opfordring til at få styr på forretningen – og vi har set optimering af alt fra kollektionsopbygning, indkøb og produktion til salgsplatforme og sociale medier. Branchen står stærkere og er klar til endnu mere vækst, når verden åbner op igen.

Den stærkere branche kombineret med yderligere digitalisering, og en fortsat stor interesse for dansk design, tegner et samlet billede af en lys fremtid for alle, der har klaret sig godt gennem de seneste år. Modgang gør stærk – hver gang.

 

Indhold

14 — Kort & godt
Korte nyheder om stort og småt i modebranchen.

20 — På showkalenderen
Samsøe Samsøe er en del af den officielle show¬kalender. Læs om, hvorfor det er vigtigt for brandet at afholde show under modeugen.

Trend- og farveguide

30 — Trend- og farveguide AW 22/23
Der er masser af inspiration i trend- og farveguiden til sæson AW 22/23, hvor fire trendtemaer er visualiseret med udvalgte kollektionsbilleder.

Messer

66 — Bliv klar til CIFF
Efter en usikker tid glæder CIFF sig til at slå dørene op for udstillere og besøgende. Igen i år er der fokus på talks og events, og den digitale tilgang fortsætter.

68 — Udstillerportræt: My Essential Wardrobe
Hos My Essential Wardrobe – der før i tiden hed Denim Hunter – sætter relanceringen en ny og grønnere retning for brandet.

70 — Udstillerportræt: Elaine Hersby
Alle styles fra Elaine Hersby er skabt af egne skræddere. Brandet er made-to-order, for stifteren Elaine Hersby vil ikke bidrage til masseproduktion.

72 — 3 hurtige til Carl Gross
Flemming Larsen fortæller om showroomet i Bella Center, og hvordan de forbereder sig til modeugen denne sæson.

74 — Bliv klar til Revolver
Der har været stærk opbakning til Revolver, og de er klar til at afvikle messen under eventuelle restriktioner.

76 — Udstillerportræt: Hunkøn
For Anne Skovgaard Schøler og Trine Keseric handler Hunkøn om mere end at tjene penge. Brandet er sat i verden for at sprede glæde, og der skal være plads til store armbevægelser.

78 — Udstillerportræt: To Be Wanderlust
Modebrandet, der blot er tre år gammelt, har brugt de sidste par år på at opbygge et solidt brandkendskab – nu er de klar til wholesale.

80 — 3 hurtige til 2 indkøbere
Hvorfor er det vigtigt for en indkøber at besøge de fysiske messer? Henrik Plechinger og Kristian Ulriksen fortæller, hvorfor det er vigtigt for dem.

82 — Bliv klar til Aarhus Fashion Week
Aarhus Fashion Week 2022 bliver en klimaansvarlig salgsmesse, hvor de har arbejdet på at reducere messens klimaaftryk.

86 — Bliv klar til messerne i Vejle
Effektivitet og den personlige kontakt bliver de to helt store omdrejningspunkter på messerne i Vejle, for der er værdi i at mødes fysisk med kunder og styrke den personlige relation.

Fokus på sko

90 — Skotrends AW 22/23: Volumen, former og proportioner
pej gruppen giver dig her et overblik over de fire vigtigste skotendenser i efteråret og vinteren 22/23.

100 — Ivylee: Enkelt og tidløst design
AW 22 byder på en kombination af blandt andet den Western-inspirerede cowboystøvle, en opdateret udgave af de klassiske støvlehæle og brandets egen fortolkning på en sneaker.

102 — Lloyd: Kvalitet, pasform, finish og design er centralt
Grove loafers i sorte materialer kommer igen i fokus, mener Lloyd. De forudser, at det bliver mere formelle varer end kun sneakers, der styrer moden.

Børn

106 — Bliv klar til CIFF Kids
Der er flere nyheder på sæsonens CIFF Kids-messe. Blandt andet nye lokaler, nye brands og et samarbejde med den kreative virksomhed Alpine Office.

107 — Kort & godt
Korte nyheder om stort og småt i børnetøjsbranchen.

108 — Udstillerportræt: New Generals
New Generals har haft en strategi om udelukkende at benytte direct-to-consumer salg. Men nu går virksomheden igen ind på wholesalemarkedet.

110 — Udstillerportræt: Le Nordic
Hos børnetøjsvirksomheden Le Nordic – med de tre brands Pom Pom, Minipop og Petit Piao – er produkterne designet med børn for øje.

112 — Sæsonens bestseller
Fire danske børnebrands fortæller om, hvilken style de tror, der bliver deres bedst sælgende til sæsonen.

115 — pej kids – En ny begyndelse
pej kids 2022-2024 giver dig de kommende års trends og farver til den skandinaviske familie og børneforbruger.

 

Læs artikler fra TØJ — Fashion Week Edition AW 22/23 online lige her →